Tidak biasa dengan
kad bahan api?

Jika anda tidak biasa dengan kad bahan api, anda tentunya menguruskan flit anda di jalanan dengan menggunakan tunai, membayar balik perbelanjaan pemandu, kad kredit syarikat atau gabungan ketiga-tiganya. Cara ini sangat tidak cekap dan mendedahkan syarikat anda kepada penipuan.

Mengapa guna kad bahan api?

Untuk perniagaan dengan tenaga kerja bergerak, kad bahan api merupakan pilihan terbaik yang boleh didapati. Ia lebih selamat berbanding wang tunai, untuk syarikat dan juga pemandu individu, dan lebih efisien berbanding kad kredit. Ia juga memberikan penjimatan bernilai kepada perniagaan melalui laporan terperinci tentang perbelanjaan dan penggunaan bahan api. Perniagaan kemudiannya boleh menggunakan maklumat ini untuk mengenal pasti bahagian-bahagian yang tidak efisien dalam flit.
Selain meningkatkan kecekapan bahan api, kad bahan api meningkatkan kecekapan proses pentadbiran yang berkaitan dengan pengendalian sebuah flit.
Shell Cards Malaysia

Menjimatkan masa dan wang

Dengan kad bahan api, semua transaksi direkodkan. Ini membolehkan jumlah bahan api yang digunakan dipantau, yang merupakan langkah pertama untuk mengurangkan perbelanjaan dan mencari penjimatan. Setelah ketidakcekapan dikenal pasti, langkah-langkah boleh diambil untuk menyelesaikannya.
Contohnya, laporan mungkin menyerlahkan seseorang pemandu yang menggunakan lebih banyak bahan api berbanding yang lain dalam flit. Siasatan selanjutnya mungkin mendapati bahawa ini disebabkan oleh gaya pemanduan yang tidak cekap, yang mana dalam kes tersebut, latihan untuk pemandu boleh diaturkan.
Apabila menggunakan kad bahan api, proses pentadbiran menjadi lebih mudah dan lebih tepat. Mengaturkan bayaran balik perbelanjaan bahan api kepada pemandu menjadi suatu amalan silam dan menuntut semula GST menjadi lebih mudah tanpa perlu mengasing-asingkan ratusan resit, lalu menjimatkan masa dan juga wang.
security-benefits

Manfaat keselamatan

Jika kad bahan api dicuri atau hilang, ia boleh digantikan dengan murah dan mudah. Wang tunai lebih sukar untuk digantikan. Dan, dengan perkhidmatan 24 jam, radius boleh menyekat kad bahan api dengan serta-merta, jadi jika suatu kad hilang, ia tidak boleh digunakan untuk membuat sebarang pembelian. Kad bahan api juga membolehkan anda mengawal apa yang pemandu anda beli dengan pilihan transaksi terhad dan had yang terdapat pada semua kad.